Olympijské vzdělávání žáků základních škol v České republice - Hartmannová, Lucie (2022)
Tato závěrečná práce se zabývá olympijským vzdělávání pro žáky základních škol v České republice. Hlavním cílem práce je provedení analýzy aktivit olympijského vzdělávání pro děti v ČR a navrhnout formy vzdělávání a kanálů k šíření olympijských myšlenek pro ZŠ na základě inspirace z národních olympijských výborů ze zahraničí, a to konkrétně z Německa a Slovenska. První kapitola představuje olympijské organizace, olympijskou chartu a její cíle. Druhá kapitola popisuje aktivity Českého olympijského výboru v oblasti olympijského vzdělávání pro žáky ZŠ a vysvětluje problematiku rámcových vzdělávacích programů v českém školství. Třetí kapitola analyzuje systém olympijského vzdělávání v Německu a čtvrtá kapitola se věnuje aktivitám na Slovensku. V páté kapitole budou navrženy další kroky v aktivitách olympijského vzdělávání pro žáky v ČR do budoucna.