Olympijské vzdělávání žáků základních škol v České republice - Hartmannová, Lucie; Grebe, Eva; Černá, Naďa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato závěrečná práce se zabývá olympijským vzdělávání pro žáky základních škol v České republice. Hlavním cílem práce je provedení analýzy aktivit olympijského vzdělávání pro děti v ČR a navrhnout formy vzdělávání a kanálů k šíření olympijských myšlenek pro ZŠ na základě inspirace z národních olympijských výborů ze zahraničí, a to konkrétně z Německa a Slovenska. První kapitola představuje olympijské organizace, olympijskou chartu a její cíle. Druhá kapitola popisuje aktivity Českého olympijského výboru v oblasti olympijského vzdělávání pro žáky ZŠ a vysvětluje problematiku rámcových vzdělávacích programů v českém školství. Třetí kapitola analyzuje systém olympijského vzdělávání v Německu a čtvrtá kapitola se věnuje aktivitám na Slovensku. V páté kapitole budou navrženy další kroky v aktivitách olympijského vzdělávání pro žáky v ČR do budoucna.
Vedoucí práce: Eva Grebe
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MPA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet