Sestavení kalkulace podniku v oblasti dopravy a čerpání betonových směsí - Klimo, Jan (2022)
Cílem této bakalářské práce je sestavení kalkulačního vzorce, a to zejména v návaznosti na analýzu podnikatelského procesu daného podniku. V teoretické části práce budou vysvětleny základní prvky manažerského účetnictví, především vymezení pojmů nákladů a jejich členění, které jsou nezbytné pro sestavení kalkulačního vzorce dle platných metod a vzorců. Praktická část bude zaměřena na skutečné sestavení kalkulačního vzorce pro daný podnik s využitím optimální struktury, obsahu a způsobu sestavení.