Aplikace kalkulace zakázkové činnosti na konkrétním podniku - Mašková, Vladěna; Hetfleiš, Vladislav; Křehnáčová, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá kalkulacemi na příkladu konkrétního podniku, který se věnuje zakázkové výrobě vodících prvků pro automatické linky. Hodnotí jeho stávající přístup ke kalkulacím a řízení nákladů a poté navrhuje jeho optimalizaci. V teoretické části práce je věnována pozornost kritériím řízení výkonnosti, nákladům a jejich členění a především kalkulacím, kde je definován předmět kalkulací, jejich obsah a struktura, metody alokace nákladů, druhy kalkulačních vzorců, způsoby sestavováni kalkulací a rozhodovací úlohy při jejich sestavování. Praktická část nejdříve seznámí s vybranou společností a jejím stávajícím přístupem k řízení podniku, nákladům a kalkulacím. Dále provede zhodnocení toho přístupu, na jehož základě a znalostí z teoretické části navrhne optimalizační řešení, které představí návrhy na využití dalšího a podrobnějšího členění nákladů a nový kalkulační vzorec, který by měl vést ke zkvalitnění informací pro řízení podniku.
Vedoucí práce: Vladislav Hetfleiš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses