Hodnocení a srovnání korporátních dluhopisů - Husenicová, Klára; Radová, Jarmila; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Analýza dluhopisů je nedílnou součástí každého investora pohybujícího se na dluhopisovém trhu. Pro správný výběr dluhopisu je potřeba provést analýzu a zaměřit se na vybrané podstatné parametry ať už se jedná o výnos do doby do splatnosti, likviditu, rating, kupónové platby a další. Cílem bakalářské práce by měla být odpověď na otázku: „Pro kterého investora je daný dluhopis nejvýhodnější podle jeho investiční strategie?“. V průběhu bude vybráno 5 konkrétních dluhových cenných papírů, proběhne jejich analýza, následné zhodnocení a doporučení dluhopisu konkrétnímu investorovi.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses