Nelegální činnosti v bankovní sféře - Zahálková, Adéla (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nelegálních činností v oblasti bankovnictví. Práce se věnuje jednotlivým trestným aktivitám v teoretickém pojetí, které jsou v některých případech doplněny statistickými daty týkajících se České republiky. Dále práce popisuje regulaci a dohled v bankovním sektoru. Empirická část je zaměřena na ukazatel RPSN, konkrétně na jeho teoretické vymezení a výpočet, dále na problematiku jeho chybného vykazování ve smlouvách a nakonec práce zahrnuje interpretaci výsledků dotazníkového šetření na toto téma.