Využití vozidel na vodíkový pohon v logistice pohledem logistické firmy - Martínez Puche, Alberto; Mervart, Michal, 1977-; Indrák, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je porovnání ekonomické výhodnosti klasických vozidel využívající se v logistice s alternativou vozidel poháněných palivovými články spalující vodík. V první části bude vypočtena výhodnost jednotlivých variant z hlediska ekonomičnosti a efektivnosti. Pro vyhodnocení celkové výhodnosti bude využita metoda vícekriteriálního rozhodování, při které se budou poměřovat právě výše zmíněná kritéria finanční a výkonnostní. Ve druhé části bude rozebrán náhled firmy, bude rozebráno, jak podnik vnímá aktuální situaci jednak vzhledem k ekologii, bezpečnosti (z důvodu vysoké výbušnosti vodíku a kyslíku), budoucnosti a také z pohledu brandingu (jak by přechod na alternativní zdroje pohonu mohl prospět dobrému jménu společnosti).
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses