E-commerce a výdejní místa ve firmě PPL - Amchová, Gabriela (2022)
Tato práce na příkladu firmy PPL objasňuje a vysvětluje problematiku e-commerce výdejních míst. V teoretické části práce nabízí podrobnou literární rešerši a vysvětlení zásadních pojmů společně s charakteristikou firmy PPL. Dále popisuje průběh objednávky a komparuje různé možnosti doručování zásilek. Pomocí online dotazníkového šetření práce zjišťuje, jaké je nejlepší řešení a výběr optimálního umístění ParcelBox míst v Hlavním městě Praha a Karlovarském kraji. Pro první oblast je nejvhodnější ParcelBox u obchodu s možností parkování, pro druhou oblast místo u obchodu v centru města. Pomocí práce byla tedy navržena šablona, která může být firmou PPL použita pro správné umisťování ParcelBoxů na základě preferencí zákazníka.