Irsko faktory ekonomického růstu - Bednaříková, Veronika (2011)
Práce se zabývá hospodářským vývojem Irska od 2. poloviny 19. století až do současnosti. Stěžejní částí práce je vývoj v 90. letech, během kterých irsko zažilo hospodářský rozmach. Cílem práce je najít a rozebrat faktory, které stály za tímto rozmachem. Příznivý vývoj irské ekonomiky však s koncem úvěrové expanze a konjunktury na trhu s nemovitostmi pominul. A tak musí Irsko nyní čelit krizi, která měla negativní vliv na jeho hospodářství