Irsko faktory ekonomického růstu - Bednaříková, Veronika; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá hospodářským vývojem Irska od 2. poloviny 19. století až do současnosti. Stěžejní částí práce je vývoj v 90. letech, během kterých irsko zažilo hospodářský rozmach. Cílem práce je najít a rozebrat faktory, které stály za tímto rozmachem. Příznivý vývoj irské ekonomiky však s koncem úvěrové expanze a konjunktury na trhu s nemovitostmi pominul. A tak musí Irsko nyní čelit krizi, která měla negativní vliv na jeho hospodářství
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses