Analýza ekologických daní v ČR - Melichová, Jana (2011)
Práce analyzuje začlení ekologických daní do systému daní v České republice, systém stanovení výše těchto daní a ekologické daně jako nástroje životního prostředí. Praktická část práce je zaměřena na problematiku ekologických daní v podnikatelské sféře, zejména v energetické společnosti KOMTERM, a.s.