Potenciál cestovního ruchu Íránu a jeho atraktivita pro české turisty - Jarošová, Petra; Valentová, Jana; Dragula, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato diplomová práce se zabývá Íránem jako destinací cestovního ruchu. Jejím konkrétním cílem, jak sám název napovídá, je zhodnotit potenciál cestovního ruchu této země a její atraktivitu pro české turisty. Nejprve je Írán v této diplomové práci charakterizován zcela obecně z hlediska geografie, obyvatelstva, ekonomické situace a dalších aspektů. Na obecnou charakteristiku země navazuje analýza cestovního ruchu Íránu -- jeho aktuální situace a předpokladů dalšího rozvoje. Důležitou část této práce představuje analýza nabídky zájezdů českých cestovních kanceláří do této destinace a vyhodnocení dotazníkového šetření, které mělo za úkol zjistit, jak je Írán vnímán českou veřejností, a jaký je zájem mezi českými turisty tuto destinaci navštívit.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses