Kapitálový trh ve Francii - minulost, současnost a budoucnost - Vaněčková, Jindřiška; Marek, Petr; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Kapitálový trh je významnou součástí ekonomického systému, především díky schopnosti efektivního přerozdělení volných likvidních prostředků mezi přebytkovými a deficitními jednotkami. Protože jeho nejdůležitější částí je burza, je zde uvedena její analýza. Práce je zaměřena na Francii, která je považovaná za jeden z významných ekonomických pilířů Evropské unie. Nejprve je uveden význam kapitálového trhu a jeho historie. Dále jsou uvedeny informace o současném dění, regulaci a dohledu. Analýza francouzského kapitálového trhu je provedena na základě nejvýznamnějšího pařížského burzovního indexu a vybraných ukazatelů, jako počet primárních emisí, tržní kapitalizace nebo druhy obchodovaných instrumentů. Vzhledem k tomu, že pro investory je vždy zajímavá spekulace a predikce budoucího vývoje, jsou v závěru práce nastíněny možné scénáře, které mohou nastat.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses