Reforma Mezinárodního měnového fondu v souvislosti s vývojem světové ekonomiky - Rábová, Anna (2011)
Tato práce se zabývá vývojem Mezinárodního měnového fondu od jeho založení až po současnot v souvislosti s měnící se realitou ve světové ekonomice a jeho reformou nastartovanou na počátku nového tisíciletí vyvolanou nevyhovující podobou této instituce vzhledem k aktuální situaci ve světové ekonomice. Třetí část se pak zabývá vývojem této reformy v souvislosti s poslední finanční krizí a vlivem této krize na Mezinárodní měnový fond.