Vícezdrojové financování nevýdělečných organizací, dopad na účetní výkazy - Jára, Václav (2011)
Závěrečná práce se zabývá strukturou českého terciárního sektoru a způsoby jeho financování. Definuje nevýdělečnou organizaci, seznamuje s jednotlivými druhy těchto organizací, zvláště v nestátní sféře, charakterizuje jejich vlastnosti a popisuje právní rámec, v rámci něhož vznikají, fungují a zanikají. Věnuje se problematice vícezdrojového financování nevýdělečných organizací s důrazem na financování provozu nadací. Přináší důležité informace o Nadaci VIA, její činnosti, správě, majetku a hospodaření. Analyzuje příjmy Nadace VIA určené k pokrytí nákladů souvisejících se správou nadace z hlediska jejich původu i určení.