Vícezdrojové financování nevýdělečných organizací, dopad na účetní výkazy - Jára, Václav; Zouhar, Tomáš, 1981-; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Závěrečná práce se zabývá strukturou českého terciárního sektoru a způsoby jeho financování. Definuje nevýdělečnou organizaci, seznamuje s jednotlivými druhy těchto organizací, zvláště v nestátní sféře, charakterizuje jejich vlastnosti a popisuje právní rámec, v rámci něhož vznikají, fungují a zanikají. Věnuje se problematice vícezdrojového financování nevýdělečných organizací s důrazem na financování provozu nadací. Přináší důležité informace o Nadaci VIA, její činnosti, správě, majetku a hospodaření. Analyzuje příjmy Nadace VIA určené k pokrytí nákladů souvisejících se správou nadace z hlediska jejich původu i určení.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses