Analýza bezpečnostních rizik datových schránek zřizovaných fyzickými osobami - Loderer, Petr (2011)
V rámci E-Governmentu ČR byly zavedeny datové schránky pro komunikaci s orgány veřejné moci. Datové schránky v maximální možné míře nahrazují klasickou "přepážkovou" komunikaci na úřadě komunikací z pohodlí domova a vlastního počítače. Tato práce kriticky shrnuje některé bezpečnostní nedostatky, se kterými jsem se jako uživatel setkal. Zároveň čtenáři předkládá analýzu rizika provedenou nezávislou osobou, včetně odlišného pohledu na eliminaci popř. minimalizaci těchto rizik, než jak jej popisuje informační systém datových schránek.