Analýza bezpečnostních rizik datových schránek zřizovaných fyzickými osobami - Loderer, Petr; Kunstová, Renata, 1962-; Fiala, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
V rámci E-Governmentu ČR byly zavedeny datové schránky pro komunikaci s orgány veřejné moci. Datové schránky v maximální možné míře nahrazují klasickou "přepážkovou" komunikaci na úřadě komunikací z pohodlí domova a vlastního počítače. Tato práce kriticky shrnuje některé bezpečnostní nedostatky, se kterými jsem se jako uživatel setkal. Zároveň čtenáři předkládá analýzu rizika provedenou nezávislou osobou, včetně odlišného pohledu na eliminaci popř. minimalizaci těchto rizik, než jak jej popisuje informační systém datových schránek.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses