Transevropské sítě (TEN) a Public-Private Partnership (PPP) - Vašová, Martina; Němcová, Ingeborg, 1957-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou transevropských dopravních sítí a zejména možností účasti soukromého sektoru na jejich financování. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první části práce se autorka věnuje významu dopravy pro hospodářství Evropské unie a shrnuje vývoj, principy a cíle společné dopravní politiky EU. V první kapitole také autorka představuje koncept transevropských dopravních sítí. Věnuje se nejdůležitějším dokumentům, jež jsou s ním spojeny, a rozebírá dosažené úspěchy i přetrvávající nedostatky projektu. Druhá kapitola se zabývá financováním transevropských dopravních sítí. V kapitole je uveden přehled nákladů na transevropské dopravní sítě a možnosti jejich financování. Třetí kapitola představuje Public Private Partnership jako další možnost financování transevropských dopravních sítí.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses