Srovnání základních konceptů informace a jeho důsledky - Valový, Marcel; Rosický, Antonín, 1943-; Brixí, Radim, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Neexistuje jednotná teorie pro chápání informace. V informační společnosti je proto informace často misinterpretována a za informaci jsou považovány skutečnosti, které informací nejsou. V důsledku toho nemohou být spatřeny skryté hrozby spjaté s využíváním informačních technologií. Tato práce ve čtyřech teoreticky zaměřených kapitolách zevrubně vysvětluje podstatu informace, jak její fyzikální esencialitu, tak její aplikační stav v mysli a ve společenstvích, a staví ji do konstrastu s tím, co informace není. V páté a v závěrečné kapitole práce upozorňuje na následky vyvstávající z informace člověka do informační společnosti a na hrozbu totality spjatou s konceptem globálního mozku, jejíž transformace v realitu, přestože si toho nevšímáme, již započala.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses