Země Maghrebu ve světové ekonomice problémy a perspektivy - Štorková, Jitka; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Maghreb je geostrategický region, který poutá zájem mocností. Potenciál jeho růstu je však omezován četnými problémy. Cílem této diplomové práce je analyzovat postavení zemí Maghrebu ve světové ekonomice a perspektivy jejich dalšího rozvoje. První kapitola se zaměřuje na ekonomické reálie zemí Maghrebu s důrazem na jejich problémy, včetně prvotních úvah o dopadech arabského jara na jednotlivé ekonomiky. Druhá kapitola představuje vnější hospodářské vazby zemí Maghrebu ve třech stupních: v rámci regionu, v oblasti Euro-středomoří a na globální úrovni. Třetí kapitola se zabývá perspektivami maghrebských ekonomik a možnostmi jejich dosažení. Hodnotí dosavadní úspěšnost integračních snah v regionu a oblasti Euro-středomoří, ale i spolupráce napříč světovou ekonomikou.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses