VÝVOJ PŘÍJMŮ SPORTOVNÍCH KLUBŮ V SOUVISLOSTI S PRŮBĚHEM HOSPODÁŘSKÉHO CYKLU - Jandová, Barbora; Ševčík, Miroslav, 1958-; Hřebík, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem diplomové práce je zjistit, zda pokles hospodářského cyklu dopadl také na činnost sportovních klubů či nikoli. Prozkoumat, zda prostředí sportu je natolik specifické svými vlastnostmi, že je schopno lépe uspět v nepříznivém ekonomickém období než jiná odvětví. První část se zaměří a nastíní teoretická východiska na základě teorie firmy neoklasické a behaviorální. Práce přiblíží specifika sportovních firem (klubů), diverzifikaci jejich příjmů a analyzuje jaké postavení má sport ve státním rozpočtu a jak velký vliv má sportovní odvětví na výkonnost ekonomiky. Analytická část se bude věnovat vybraným sportovním klubům, kde na základě získaných informací rozebere změny ve struktuře příjmů a výdajů během několika posledních let a vyhodnotí, jak moc jsou sportovní kluby zasaženy poklesem hospodářského cyklu či nikoli.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses