Globální nerovnováhy v kontextu vývoje kurzu amerického dolaru - Doležal, Martin; Hnát, Pavel, 1981-; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce pojednává o vývoji a stavu globálních nerovnováh v současné světové ekonomice v návaznosti na změnách kurzu amerického dolaru. Z tohoto pohledu se nejprve zaměřuje na současnou diverzifikaci světové ekonomiky s cílem objasnit postavení amerického měnového systému ve sféře globálních nerovnováh, dále pak na dlouhodobé tendence vývoje amerického dolaru jako hlavní světové měny a v konečné fázi se práce soustředí na změny v hospodářské politice hlavních aktérů globálních nerovnováh a na návrh možného řešení těchto disbalancí ve světové ekonomice.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses