Starší pracovníci na trhu práce. - Švehlová, Hana; Pavelka, Tomáš, 1975-; Janíčko, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza a vyhodnocení postavení starších pracovníků na trhu práce v Evropské unii, která čelí problému stárnutí svých obyvatel. Celosvětový vývoj, stejně tak jako evropský, je posuzován na základě hlavních demografických ukazatelů. Představuji také jednotlivé aktivity v oblasti zvyšování zaměstnanosti starších osob na úrovni Evropské unie. Zároveň se snažím zhodnotit pokrok, který byl v této oblasti v letech 2000-2009 po summitu v Lisabonu učiněn. Samostatná kapitola je věnována demografickému vývoji a situaci starších osob na trhu práce v České republice.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses