Digitalizace dokumentů v neziskové organizaci - Gühl, Tomáš (2011)
Bakalářská práce se zabývá digitalizací a sdílením dokumentů v neziskové organizaci Liga proti rakovině. Jejím cílem je přiblížení činnosti Ligy proti rakovině čtenáři a návrh řešení digitalizace a sdílení jejích dokumentů. K vypracování práce jsem využil literatury, online zdrojů a hlavně osobních konzultací v Lize proti rakovině v její kanceláři v nemocnici Na Bulovce. Práce podává důvody pro digitalizování dokumentů a návrh řešení. Nakonec je doporučen postup samotné implementace. Dokument je strukturován tak, že v první části je čtenář seznámen s činností Ligy proti rakovině. Následuje analýza současného stavu ohledně dokumentů, ze kterého vyplývá požadavek na digitalizaci. V další části je pak popsána digitalizace, navrženo řešení a v návaznosti pak představeno i řešení ukládání digitalizovaných dokumentů.