Súčasný stav a perspektívy udržateľného rozvoja cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji - Lukšíková, Tereza; Indrová, Jarmila; Zábranská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práca pojednáva o udržateľnom rozvoji cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji, konkrétnejšie sa zaoberá vyhodnotením jeho súčasného stavu a perspektív do budúcnosti. Práca je rozdelená do piatich kapitol. V teoretickej časti je vysvetlený pojem udržateľný rozvoj a jeho prinípy a aplikácia na cestovný ruch. V praktickej časti je najprv charakterizovaný Banskobystrický kraj, čitateľovi je priblížený pomocou niektorých štatistických údajov a tiež sú v tejto kapitole popísané formy cestovného ruchu v kraji. Tretia a štvrtá kapitola prinášajú analýzu súčasného stavu udržateľného rozvoja cestovného ruchu pomocou vybraných indikátorov udržateľného rozvoja cestovného ruchu a tiež pomocou dotazníkového šetrenia zameraného na povedomie o tejto problematike medzi rezidentmi, návštevníkmi a podnikateľmi v kraji. K celkovému zhodnoteniu je použitá SWOT analýza v piatek kapitole.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses