Komparace nových televizních stanic na českém mediálním trhu - Bláhová, Kateřina (2011)
Cílem bakalářské práce je porovnat tři vybrané televizní stanice -- TV Barrandov, Metropol TV a Prima COOL -- z hlediska jejich marketingové komunikace, upozornit na shodné prvky a odlišnosti. Dále pak zhodnotit tyto TV stanice prostřednictvím faktorů sledovanosti a obecného povědomí, vnímání a působení na diváky. Autorka se také zaměřuje na srovnání cílových skupin a na zaměření výše jmenovaných TV stanic. Díky těmto hlediskům bude možné zhodnotit efektivitu působení vybraných TV stanic na českém mediálním trhu. Počátečním předpokladem je vyšší sledovanost a povědomí o stanici Prima COOL díky příbuznosti s větší a tradiční součástí českého televizního trhu -- stanicí TV Prima a minoritní postavení stanice Metropol TV díky krátkému působení na české mediální scéně.