Digitalizace dokumentů ve finanční instituci - Píša, Luděk (2011)
Cílem mé bakalářské práce je popis digitalizace dokumentů v jedné z velkých finančních institucí na trhu v ČR, odhalení nedostatků současného stavu a návrh opatření a doporučení, které by vedlo k jeho zlepšení. Protože jsem od roku 2008 ve vybrané instituci zaměstnán, mohl jsem pro dosažení cíle využít pohledu jak zaměstnance tak i studenta aplikované informatiky v jedné osobě, využít teoretické znalosti a praktické zkušenosti. Tato fakta se také jeví jako jeden z přínosů bakalářské práce. Dalším přínosem je využitelnost navrhovaných doporučení a opatření pro management vybrané finanční instituce, která by vedla k zvýšení efektivity práce nejen v procesu digitalizace. Bakalářská práce je členěna do osmi kapitol, v nichž se postupně zabývám digitalizací obecně, důvody pro zavádění, riziky, možnostmi realizace a zmiňuji technologie rozpoznávání používané při digitalizaci. Dále představuji vybranou finanční instituci, poukazuji na nedostatky současného stavu instituce, uvádím důvody digitalizace, její harmonogram, požadovaný stav, přijatá opatření a konkrétní případy. Nakonec doporučuji opatření týkající se jak samotné digitalizace, tak i řešení v oblasti správy podnikového obsahu a informačních technologií.