Zhodnocení investice do podzemního zásobníku plynu Rožná - Kotková, Denisa (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou investičního rozhodování a kapitálového plánování. Cílem této práce je zhodnotit reálnou investici do podzemního zásobníku plynu Rožná. Práce je rozdělena do tří částí. Obsahem teoretické části práce je nejen obecná charakteristika a vymezení pojmů z oblasti investičního rozhodování a kapitálového plánování, ale také přehled metod hodnocení efektivnosti investičního rozhodování. V druhé části přiblížím strategickou analýzu plynárenského odvětví s důrazem na využití podzemních zásobníků plynu v České republice, ale i v Evropské unii. Teoretické poznatky týkající se hodnocení efektivnosti investic jsou dále využity v rámci analytické části práce při zhodnocení efektivnosti reálného investičního projektu.