Využití IS/ICT při sportovních přenosech - Písař, David (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá použitím moderních technologií ve sportu a při sportovních přenosech. Popisuje jak fungují, kde se používají a jaký mají přínos pro sportovce, rozhodčí a diváky. Dále popisuje nové metody sportovních přenosů, mezi které patří sportovní přenosy na internetu a v mobilních telefonech. V neposlední řadě je práce zaměřena na výhled do budoucnosti a to jak v oblasti sportu, tak v oblasti sportovních přenosů. Celá práce je doprovázena průzkumem veřejnosti, za účelem zjistit, jak tyto technologie lidé vnímají a zda využívají nové technologie ve sledování sportovních přenosů.