Marketing sociálního cestovního ruchu v Itálii - Aunická, Markéta (2011)
Sociální cestovní ruch má za úkol umožnit cestování těm, kteří jsou z jakéhokoliv důvodu znevýhodněni. Jedná se především o mládež, seniory, rodiny s dětmi a osoby se zdravotním postižením. Diplomová práce "Marketing sociálního cestovního ruchu v Itálii" poskytuje základní přehled italských organizací a jejich produktů v uvedené oblasti. Práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou popsány základní principy sociálního cestovního ruchu. Druhá část obsahuje podrobnou analýzu situace na trhu sociálního cestovního ruchu v Itálii, včetně marketingového mixu a SWOT analýzy. Práce je zakončena hodnocením současné situace a návrhy doporučení, které by mohly umožnit větší uplatnění politiky sociálního cestovního ruchu v Itálii.