Mezinárodní srovnání využití elektronického podnikání - Janečko, Jan; Pour, Jan; Faina, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
V České republice více jak třetina podniků s 10 a více zaměstnanci nakupuje své zboží nebo služby prostřednictvím počítačových sítí. Naproti tomu prodej alespoň jednou formou elektronického obchodu jich realizuje více než jedna pětina. Tyto informace, které se k běžnému člověku dostanou například prostřednictvím informačních médií, tisku nebo mluveného slova, jsou samy o sobě zajímavé, ale bez širšího kontextu nemají valnou informační hodnotu. Elektronické podnikání, jehož je e-commerce součástí, je širokou oblastí závislou na mnoha faktorech, jako je například legislativa dané země, její hospodářská vyspělost nebo úroveň počítačové gramotnosti obyvatelstva. Cílem této práce je proto přiblížit čtenáři jednotlivé formy elektronického obchodování a především analyzovat jejich současný stav, vývoj v podnikatelském sektoru České republiky za poslední dobu a provést srovnání se zeměmi Evropské unie. Analytická část této práce je založena na datech získaných z databáze Českého statistického úřadu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses