Porovnání systémů pro správu webového obsahu (CMS) - Keřka, Marek; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Marešová, Zdena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Rozšíření webových prezentací a požadavky zákazníků na jednoduché rozhraní pro úpravy textů na stránce, zavdalo příčinu k vytváření nejdříve jednoduchých systémů, umožňující vložení novinek, a následně komplexních a univerzálních řešení pro tvorbu a úpravu prezentací. Dnes se množství dostupných systémů pro správu obsahu počítá v řádech stovek. V tomto množství se vyskytují jak malé projekty, které obsahují pouze nejzákladnější funkce, tak obrovské, které poskytnou všechny potřebné funkce v jádře systému. Cílem této práce je shrnou funkce a porovnat mezi sebou tři vybrané systémy pro správu webového obsahu. Všechny systémy jsou napsané v jazyce PHP, který se dnes často používá k tvorbě dynamických webových stránek. Jedná se o systémy ModX, Contao, CMS Made Simple. Předem byla stanovena kritéria, podle kterých budou systémy na závěr hodnoceny. Kritéria neobsáhnou veškeré požadavky programátorů, ovšem z pohledu autora se jedná o důležité aspekty každého systémů.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses