Porovnání open source účetních systémů - Vlček, Martin (2011)
Tato práce se zabývá open source účetními nástroji. Jejím cílem je přinést přehled dostupných informací o open source účetních nástrojích, definovat funkční a jiné požadavky na účetní software, porovnat vybrané open source účetní nástroje a analyzovat současný stav na trhu. Teoretická část práce obsahuje vymezení základních pojmů, které se pojí s tématem této práce. Další část práce se zabývá vlastním definováním požadavků na účetní software. Vybraná podmnožina těchto kritérií je aplikována na hodnocení a srovnání vybraných nástrojů, což je obsaženo v praktické části. Práce také přináší přehled trhu s dostupnými open source účetními programy. Za hlavní přínos práce lze považovat přehled dostupných open source účetních nástrojů, jejich popis a vzájemné porovnání vybraných produktů. Práce může sloužit jako informační zdroj při výběru vhodného open source účetního systému.