Porovnání open source účetních systémů - Vlček, Martin; Kučera, Jan; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce se zabývá open source účetními nástroji. Jejím cílem je přinést přehled dostupných informací o open source účetních nástrojích, definovat funkční a jiné požadavky na účetní software, porovnat vybrané open source účetní nástroje a analyzovat současný stav na trhu. Teoretická část práce obsahuje vymezení základních pojmů, které se pojí s tématem této práce. Další část práce se zabývá vlastním definováním požadavků na účetní software. Vybraná podmnožina těchto kritérií je aplikována na hodnocení a srovnání vybraných nástrojů, což je obsaženo v praktické části. Práce také přináší přehled trhu s dostupnými open source účetními programy. Za hlavní přínos práce lze považovat přehled dostupných open source účetních nástrojů, jejich popis a vzájemné porovnání vybraných produktů. Práce může sloužit jako informační zdroj při výběru vhodného open source účetního systému.
Vedoucí práce: Jan Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses