Informační efektivnost a technická analýza na devizovém trhu - Obergruber, Petr (2011)
Předmětem bakalářské práce "Informační efektivnost a technická analýza na devizovém trhu" je vysvětlení základních předpokladů pro fungování technické analýzy a tyto předpoklady nejprve teoreticky aplikovat pro získání obecných dat a následně prakticky aplikovat na historická data. Práce je rozdělena do 3 hlavních kapitol. Nejprve je rozebrána teorie informační efektivnosti z pohledu několika prací významných ekonomů. V druhé části se práce zabývá obecnými poznatky technické analýzy, vycházející z teorie informační efektivnosti. V poslední části práce obsahuje jak obecné informace o mezinárodním trhu FOREX, tak praktické využití poznatků technické analýzy a jejich aplikace na cenové grafy.