Informační efektivnost a technická analýza na devizovém trhu - Obergruber, Petr; Pošta, Vít, 1980-; Pikhart, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Předmětem bakalářské práce "Informační efektivnost a technická analýza na devizovém trhu" je vysvětlení základních předpokladů pro fungování technické analýzy a tyto předpoklady nejprve teoreticky aplikovat pro získání obecných dat a následně prakticky aplikovat na historická data. Práce je rozdělena do 3 hlavních kapitol. Nejprve je rozebrána teorie informační efektivnosti z pohledu několika prací významných ekonomů. V druhé části se práce zabývá obecnými poznatky technické analýzy, vycházející z teorie informační efektivnosti. V poslední části práce obsahuje jak obecné informace o mezinárodním trhu FOREX, tak praktické využití poznatků technické analýzy a jejich aplikace na cenové grafy.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses