Komunikační nástroje mezi byznysem a IT - Sikorová, Markéta (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vnitrofiremní komunikace mezi IT oddělením a ostatními zaměstnanci. Jejím hlavním cílem je popsat možnosti a kritické faktory v komunikaci mezi IT a byznysem. První část se zaměřuje na jednotlivé formy a nástroje komunikace, ale také na problémy v komunikaci s IT oddělením. V druhé části, zabývající se helpdeskem, jsou pak porovnávány vybrané helpdeskové aplikace pomocí stanovených kritérií. Na závěr práce jsou analyzovány výsledky průzkumu, který formou dotazníku zkoumá nastavení vnitrofiremní komunikace, včetně komunikace s pracovníky IT, a využívání helpdeskových aplikací ve firmách na českém trhu.