Využití biometrických metod v aplikacích IS - Šatánek, Josef (2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce je provést analýzu vybraných firem působících na českém trhu s biometrickými produkty. Prováděná analýza je zaměřena na nabízené biometrické produkty a poskytované služby firem v této oblasti. Získané informace jsou vyhodnoceny na základě zvolených kritérií. Závěrečné vyhodnocení je provedeno pro tři skupiny zákazníků, přičemž každá ze skupin přikládá jednotlivým kritériím jinou důležitost. Přidělení důležitosti (vah) jednotlivým kritériím je provedeno metodou párového srovnávání a tato metoda je použita také pro vyhodnocení firem dle jednotlivých kritérií. Pořadí firem pro jednotlivé skupiny zákazníků je určeno pomocí metody váženého součtu, kdy jsou výsledky hodnocení firem z jednotlivých oblastí hodnocení vynásobeny příslušnou hodnotou váhy a navzájem sečteny. Provedenou analýzu firem lze použít jako podpůrné materiály pro finální výběr dodavatele biometrického systému, přináší ucelený přehled firem, jimi poskytovaných produktů a služeb. Analýza obsahuje přehledné srovnání a výsledné vyhodnocení firem.