Porovnanie cloudových kancelárskych balíkov pre využitie v univerzitnom prostredí - Hrianka, Dušan (2011)
Cieľom bakalárskej práce je definovať a popísať využitie Cloud Computingu a najmä jeho modelu Software-as-a-Service v univerzitnom prostredí pedagogickými pracovníkmi a študentmi. Práca by mala predstaviť možnosti využitia tohto modelu, jeho prínosy, možnosti, ale aj prípadne riziká s ním spojené. Praktická časť má za úlohu poskytnúť konkrétne a komplexné využitie modelu SaaS v praxi a vzájomné porovnanie produktov. V úvode sa práca pokúsi definovať pojem Cloud Computing, jeho charakteristiku a modely, ktoré ponúka. V hlavnej kapitole teoretickej časti definujem model SaaS a jeho výhody využitia na akademickej pôde. Praktická časť predstavuje konkrétne porovnanie niekoľkých produktov a to napríklad riešením od spoločností ako Google, Apple, Microsoft a ďalších. V úvode praktickej časti práca popíše hlavnú funkčnosť a využitie produktov. Ďalej sa zameria na jednotlivé funkcie a ich vzájomne porovnanie. Vyzdvihne funkcie vhodné pre cieľovú skupinu pedagogických pracovníkov a pre cieľovú skupinu študentov. Urobí tiež analýzu prostredia akademickej pôdy a ohlas na spomínané služby. Na záver zhodnotí prínosy využitia týchto služieb na akademickej pôde. Úplný záver je venovaný zamyslením sa nad budúcnosťou používania služieb a ich prínos nielen pre štúdium.