Využití služeb sociálních sítí ve firmě. - Dušek, Roman; Šedivá, Zuzana, 1961-; Faina, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této bakalářské práce je definovat a ověřit postupy pro vybudování reprezentativního a úspěšného zastoupení firmy na sociální síti spolu s popsáním aktuální situace v oblasti sociálních sítí v ČR i ve světě. Práce nejdříve definuje obecné a filosofické pozadí nových médií a aktuálního vývoje internetu. Následuje historický vývoj sociálních sítí a popsání majoritních subjektů ve světě a v ČR pro tuto oblast. Dále určuje Facebook jako nejvíce relevantní sociální síť pro firemní působení v oblasti nových médií. Tato síť tak slouží jako základ definování základních pravidel a postupů pro úspěšné a reprezentativní zastoupení. Hlavními myšlenkami jsou nutnost dodržovat přiměřené množství, zachovat relevanci a informační hodnotu příspěvků a respektovat názory a přání uživatele. Následný výzkum mezi uživateli zkoumá jejich přístup k soukromí a sdílení informací na sociálních sítích. Výsledek ukazuje, že většina uživatelů výrazně rozlišuje druh informací a okruh, ve kterém jsou sdíleny. V posledním bodě teoretické části jsou prezentovány různé možnosti využití pro firmy a podporu jejich činnosti. Praktická část ověřuje využití závěrů teoretické části a jejich praktickou účinnost na příkladu festivalu Rock for People. Zastoupení na sociálních sítích tohoto festivalu je pod správou agentury Social Visage, která se na tuto oblast specializuje. Výsledkem celé práce je ověření úvah a definic, které při praktickém užití, v případě Rock for People a při další činnosti Social Visage, měly a mají reálné výsledky.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses