Nedávné změny v úmrtnostních poměrech kardiovaskulárních chorob a novotvarů v České republice - Valášková, Veronika; Majerová, Markéta; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem mé práce je popsat a porovnat nedávné změny úmrtnostních poměrů dvou nejrozšířenějších příčin úmrtí v České republice. Práci jsem rozdělila do dvou hlavních kapitol. První část bakalářské práce je teoretická a skládá se ze soupisu použitých zdrojů dat, seznamu základních pojmů souvisejících s úmrtností, pasáže o kódování příčin smrti, shrnutí historie mezinárodní klasifikace nemocí, ústavy zabývající se touto problematikou. Teoretickou stať uzavírá vysvětlení pojmu kardiovaskulární revoluce. V druhé části nejprve analyzuji vývoj úmrtnosti celkové a pomocí standardizovaných měr, pak porovnán vývoj mortality vybraných příčin novotvarů a nemocí oběhové soustavy.
Vedoucí práce: Markéta Pechholdová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses