Porovnání sňatečnosti a rozvodovosti v ČR a v dalších zemích EU - Lanc, Lukáš (2011)
Cílem práce je analyzovat na základě nejnovějších dat z databáze Českého statistického úřadu a Evropského statistického úřadu charakteristiky sňatečnosti a rozvodovosti v České republice od roku 1960 a v dalších zemích EU. Pomocí této analýzy zjistit, zda existují souvislosti v míře sňatečnosti, rozvodovosti v závislosti na zeměpisné poloze států a socioekonomické úrovni daných států. Srovnání je provedeno především graficky.