Evropská námořní doprava - Shvechikov, Ivan; Sato, Alexej, 1952-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Předmětem této bakalářské práce je Evropská námořní doprava. Hlavním cílem této práce je hledání příčin přesunu zbožových toků na silniční dopravu. Za nejlepší prostředek pro splnění tohoto cíle se považuje posouzení současné konkurenceschopnosti pobřežní námořní dopravy. Vedlejšími pomocnými cíly je zjištění základních ekonomických reálií námořní dopravy a legislativních strategii aktuálních pro tento obor. Dále pak kvantifikace současných environmentálních požadavků, které se na pobřežní námořní dopravu kladou. Práce je rozdělená do tří částí. První kapitola se věnuje úvodu do problematiky a nastínění ekonomických reálií námořní dopravy. Druhá seznamuje s tzv. "Bílými knihami, strategickými dokumenty EU relevantními pro obor námořní dopravy. Třetí kapitola provádí analýzu faktoru ovlivňujících konkurenceschopnost, zohlednění nových ekologických požadavků, kladených na pobřežní námořní dopravu v Evropě a na závěr poskytuje hodnocení perspektivy dalšího vývoje tohoto odvětví.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses