Problematika využití, rozvoje a údržby městské zeleně - Skřivanová, Jitka (2011)
Bakalářská práce se snaží nastínit situaci a význam městské zeleně v současné době, ale i její historický význam a vývoj. V teoretické části poukazuje na historické milníky ve vývoji zahradního umění a popisuje současné trendy v tomto směru, zejména ve velkoměstech. Snaží se také shrnout možnosti obnovy a ochrany zelených ploch. V praktické části pak práce popisuje formou případových studií několik příkladů vývoje městské zeleně. Poukazuje na nedostatky současných trendů ve výstavbě a upozorňuje na rozdíly mezi jednotlivými typy zeleně v Praze.