Problematika využití, rozvoje a údržby městské zeleně - Skřivanová, Jitka; Kouba, Vojtěch, 1983-; Šulcová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se snaží nastínit situaci a význam městské zeleně v současné době, ale i její historický význam a vývoj. V teoretické části poukazuje na historické milníky ve vývoji zahradního umění a popisuje současné trendy v tomto směru, zejména ve velkoměstech. Snaží se také shrnout možnosti obnovy a ochrany zelených ploch. V praktické části pak práce popisuje formou případových studií několik příkladů vývoje městské zeleně. Poukazuje na nedostatky současných trendů ve výstavbě a upozorňuje na rozdíly mezi jednotlivými typy zeleně v Praze.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses