Vývoj grafického editoru pro zásuvný modul BJ2NB do NetBeans - Müller, Martin; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato bakalářská práce je součástí projektu, jehož cílem je vytvořit zásuvný modul BJ2NB do NetBeans. Tento zásuvný modul si klade za cíl přinést do vývojového prostředí NetBeans některé přístupy a možnosti prostředí BlueJ, hojně využívaného k výukovým účelům, a zjednodušit tak začínajícím programátorům přechod od jednoduchého IDE BlueJ k rozsáhlejšímu a profesionálnímu NetBeans. Cílem této práce je pro zásuvný modul BJ2NB navrhnout a implementovat grafický editor, který by zobrazoval diagram tříd aktuálního projektu a umožňoval uživateli s projektem prostřednictvím diagramu pracovat. V práci je nejprve provedena analýza grafických editorů volně dostupných UML nástrojů. Na základě této analýzy jsou navrženy optimální vlastnosti grafického editoru a posléze i jeho podrobná architektura. Na závěr jsou zde vypracovány příručky pro uživatele. Tento modul může být používán jak programátory, kteří ho mohou použít jako nástroj k zobrazení diagramu tříd projektu, tak samotnými uživateli, kteří pracují s diagramy. Implementovaný modul je součástí příloh této práce.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses