Kypr politicko-ekonomické aspekty ostrova v kontextu evropské integrace - Šilhavík, Marek; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá politicko-ekonomickými aspekty ostrova, který prostřednictvím řecko-tureckých vztahů ovlivňuje utváření mezinárodních vztahů na světě. První kapitola stručně zachycuje historicko-politický vývoj ostrova od starověku až po současnost. Druhá kapitola popisuje politicko-ekonomické aspekty Kyperské republiky a její snahy o integraci do evropských struktur. Třetí část této bakalářské práce se zaměřuje na politicko-ekonomické aspekty Severokyperské turecké republiky a na problematiku jejího mezinárodního uznání. Poslední kapitola této bakalářské práce je věnována pokusům o vyřešení kyperské otázky a možnostem směřování ostrova do budoucna.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses