Jabber robot pro opakování slovíček - Dušák, Petr (2011)
Bakalářská práce s názvem "Jabber robot pro opakování slovíček" je rozdělena do dvou částí. První část se věnuje základnímu fungování protokolu XMPP, krátce pojednává o jeho historii a současných trendech v posílání rychlých zpráv. Druhá část se pak zabývá tvorbou samotného robota, který je založen na platformě .NET Framework 4.0 a knihovně agsXMPP. Součástí této části je také web, který umožňuje administraci, sledování statistik a prohlížení absolvovaných testů. Robot funguje v síti GoogleTalk.