Perspektivy a možnosti měnové integrace v GCC - Volková, Anna (2011)
Práce se zabývá zhodnocením možností měnové integrace GCC a jejího budoucího rozvoje. Zkoumá současnou ekonomickou situaci členských zemí GCC, obchodní a měnové vazby, důvody vzniku a jednotlivé kroky v integraci od počátku osmdesátých let. V rámci příprav pro měnovou unii GCC byla odsouhlasena konvergenční kritéria, kterými se tato práce také zabývá. V závěru jsou zhodnoceny možnosti diverzifikace ekonomik a rozšíření GCC o další státy.